Twitter


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, February 1, 2010

'Betong Mountie Ride' . . . My Best Offroad Ride

Tarikh Kejadian: 31 Januari 2010 . . .
Lokasi: Betong, Thailand . . .
Participated: Kurang lebih 50 rider's . . .

Total Distance: 33.27 km . . .


First time aku over nite kat Betong sepanjang hayat aku tak pernah pun, tapi demi 'Betong Mountie Ride' aku sanggup 'buat' apa saja. Pengalaman masa terlewat sewaktu 'Kebun Bunga Ride' tahun lepas adalah faktor utama aku tido kat Betong. Tak mau pisang berbuah dua kali.
Syok jugak tidok Betong ni noo, kena mai lain . . .

Pada awalnya kalau tak silap aku event ni cadangan Tuan Haji secara 'kecil-kecilan' saja, tapi naaahaaaiiihhh rider's pagi kelmarin 50 orangs ada jugak wooo, tak dan nak bilang la pulokp.

Offroad hari ini adalah yang paling baik bagi diri aku. Trail keseluruhan pada hari ini dikira dalam kategori 'buleh kayuh' bagi golongan marhain macam aku ni. Bukit bukau yang ada pun 'cantik' , tak la teruk sangat nak kerabat walaupun ada dua tiga bukit yang kena tolak kerana laluannya yang agak sempit dan kiri kanannya yang agak steep. Gerun maaa, sampai kena menyenget untuk selamatkan diri dari 'gedebuk' ke dalam gaung . . . hahaha . . . Downhill . . . ? ? ? Downhill hari ini agak 'confident' sikit walaupun gayat tu ada jugak lagi. Walaupun ada satu dua tempat yang aku kena takbir tawakkal pada Allah, takut tegolek . . . Walau apa pun layan jugak . . . hehehe . . .

Alhamdulillah, semuanya berakhir dengan selamat tapi rasanya sapa yang tak mai tu seelok-eloknya kena mai try jugak skali baru tau dia punya uummmphhh . . . Wassalam . . .


Pada awal kayuhan pun dah mula mendaki . . .

Awal-awal lagi Tuan Haji dah pamerkan aksi yang 'menggiur'kan . . . hehehe . . .

Check point 1 . . .

Mizi KHT pun ada . . .




Tunggu Puan Nurul,
Munir kata "yang lain pun buleh 'tumpang' jugak" . . . hehehehe . . .

New comer, Anas . . .
baru-baru pun mengganas dah dia ni . . .

Betong MTB Fren's . . .

Tabik sama depa dua ni . . .

Bila time que saja maka terdengarlah laungan
"Taiping . . . Taiping . . . Taiping",
pasai apa haa . . ?

Amin Betong . . . selaku tuan tanah . . .

Puan Nurul . . .

Mr. Kamal . . .

Hat ni kalau sapa tak kenai depa tiga orang ni
memang orang tu nak mam***
. . .
. . . hehehe . . .

Tua-tua keladi . . . Cikgu Din . . .


Mr. Zali . . . KBCC . . .

Mr. Zailani . . .


Saudara Khalib . . .

Sumi . . . jelly manis . . .

Munir dan Nizam, lambat lepa jumpa bukit . . .
asal bukit saja injuttt . . .

tak main la kemut-kemut . . .


Abg Lan n SM Zali . . .




Inilah aksi seorang cameraman profesional,
tidak seperti
kebiasaan cameraman-cameraman yang lain . . .

'Taiping' lagi . . .


Berapa banyak 'Taiping' daaa . . .

Betapa ganasnya trail hari ini, Sumi sedang demo cara yang betul di laluan ini . . .


Dalam kebun getah, fuhh climbing boleh tahan jugak . . .

Hat 'terer' pun mintak nyawa, tambah la orang lagu aku . . .

Climbing lagi di celah-celah pohon getah, hat ni semua pakat tolak . . . tak kurang juga yang climb sekadar untuk dirakam aksi untuk u-tube . . . hehehe . . . termasok la aku . . .

Penantian berakhir, wajah jagoh-jagoh hari ini . . .



Lengkong time . . . habis kayuh inilah jamuan yang mesti
dipelangkong sampai lincin . . .


Wendy dah jadi awek Betong . . .


Tiga sahabat yang paling pulun sampai lincin . . .

Ok . . . bye . . . bye . . . jumpa lagi . . .

2 comments:

  1. Saya kagum dengan semangat dua sicomel tu... anak sapa depa ni.....

    ReplyDelete